Archiv článků
10.05.2017 19:24
Iluze stranou :-)! Nejezdíme po farmách za účelem propagace našeho zboží, dodávaného vybavení nebo kultur. Máte naši plnou důvěru, že všechno víte sami. Na prvním místě je znalost technologie výroby sýrů, začít je dělat a tím si ujasnit co chci dělat v jakém množství a co na to budu potřebovat ......
—————
03.02.2014 14:39
Byla vložena kalkulačka, která Vám pomůže s výpočtem syřidla.
Výpočet syřidla - kalkulačka
—————
05.05.2013 23:57
Povídání o poradenství :
Tento článek již dlouho nosím v hlavě a definitivně debata, která se rozpoutala na stránkách www.dobrykurz.cz/reference/ mne donutila dát ho dohromady.
Pokud se zde zmiňujeme o spolupráci s farmami ( a asi bychom se měli více soustředit na prezentaci naší...
—————
18.01.2012 22:33
Dotaz : "Dobrý den,prosím Vás zda-li by bylo možné uvádět u kultur i váhu daného množství,lépe by se mi potom odměřovala dávka na cca 15l mléka denně."
Odpověď : Dobrý den,
z počátku otázka :"Proč chcete kultury vážit?" Nejsou k tomu určené. Doporučené dávkování je jen orientační a hovoří o...
—————
05.10.2011 13:58
Nechceme Vám to dělat složité, nebo snad se tvářit, že výroba sýrů je něco nepochopitelného ... to si určitě nemyslíme, jen to funguje trochu jinak, než si většina lidí myslí :
Zkusím nastínit vývoj :
Na počátku bylo mléko a kultury přirozeně se vyskytující v různém prostředí na celém světě...
—————
02.10.2011 14:33
dotaz :
... rád bych Vás poprosil, zda byste mi neposkytl informace ohledně helvetické kultury Kappa 4. Zajímalo by mne především, nakolik stupňů, mám při použití této kultury sýr dohřívat? A také bych si rád upřesnil dobu a teplotu očkování. Zkrátka, jak nejlépe s touto kulturou...
—————
26.09.2011 20:24
dotaz : dobrý den, mám ještě jeden drobný dotaz - kterak poznám ušlechtilou plíseň na sýru od neušlechtilé tedy nežádoucí?
odpověď :
... řeknu to jednoduše - těžko ... záleží na tom co děláte a z čeho, pokud víte, co jste tam dávala, snadněji věříte svým smyslům, tzn. vůně a čich ... toxické...
—————
01.09.2011 20:55
dotaz : a ešte tu vidím pri receptoch, že pridať štartovaciu kultúru, alfa, beta a tď.tie sú potrebné?na čo sú?keď porebujem to ku kultúram, prosím, pridajte aj to.som úplne začiatočníčka, teraz tu študujem všetko.
odpověď :
Mezofilní kultury jsou kultury k zaočkování (nastartování kysání),...
—————
01.09.2011 20:49
vedeli by ste mi povedať, či tam mám potrebný materiál na výrobu camembertu?stačí syridlo a tá kultúra, čo som vybrala IOTA Ca)?alebo k tomu potrebujem aj nejakú inú kultúru-napr.penicilin.keď áno, prosím, pridajte aj to k mojej objednávke.ďakujem za láskavosť.veronika
odpověď :
Na Camembert...
—————
01.09.2011 20:40
Jméno: Július Br. Košice
Předmět: Syrár
Text:
Som absolvet syrárskej školy mám70 r. A to ma velmo zaujíma aké sú dnes novodobé poznatky.
S úctou
odpověď :
Dobrý den,
opravu nevím zda zrovna Vám bychom byli schopni sdělit něco nového :-) ... předpokládám, že...
—————