Povídání o poradenství

05.05.2013 23:57

 

Povídání o poradenství :

Tento článek již dlouho nosím v hlavě a definitivně debata, která se rozpoutala na stránkách www.dobrykurz.cz/reference/ mne donutila dát ho dohromady.

Pokud se zde zmiňujeme o spolupráci s farmami ( a asi bychom se měli více soustředit na prezentaci naší práce) či jednotlivci, můžeme mluvit jen o momentálním stavu, kdy tato probíhá. A i tak neneseme odpovědnost za jejich konání. Poradenství je pouze rada a vůbec to neznamená, že se těmito radami bude náš klient řídit, byť si za ně zaplatil. Neznamená to, že se nám podařilo naše rady prosadit. Neznamená to, že bychom to sami dělali stejně.

Může se to zdát smutné, asi byste rádi slyšeli, že kam přijdeme, tam se vše daří a vedlo to k úspěchu. Naše zkušenost je prozatím zcela opačná. Klienti neposlouchají, nedbají a jdou si obvykle svou vlastní cestou.

Skutečnost je taková, že za čtyři roky naší existence se placená spolupráce odvíjela se dvěma farmami. Může se to zdát málo ... ale není to totiž naší prioritou. Snažíme se Vás vést k samostatnému rozhodování a odpovědnosti. Protože pak to teprve začíná fungovat. Nechceme se řadit do zástupu rádoby poradenských firem, kde úspěch (příjem) je postaven na principu najít problém a nabídnout nákladné řešení. Naše vedení a pomoc spočívá v každodeních telefonických konzultacích Vaší výroby, mailové komunikaci a osobních konzultacích, které se velmi často odvíjejí při Vašich osobních návštěvách. Sestavili jsme několik receptur na sýry o které jste žádali a doporučili postupy do Vašich podmínek. Nikdy jsme si za toto nevzali peníze. Jsme rádi za to, že to pozvolna funguje a přibývá těch, kterým se začíná dařit. Každý chutný a kvalitní sýr, který se Vám podaří, nám udělá radost ... a pokud se Vám daří i v prodeji, je to ještě lepší. Pravda je, že mezi těmito dvěma věcmi, nemusí být vždy rovnítko. Obě věci jsou umění a neumíme všichni vše. 

Volejte, pište a zastavte se  :-) !! My Vám řekneme, co víme a zase znova a znova Vám naznačíme, že vlastně nepotřebujete abychom Vám říkali "co si máte koupit do sýrárny a kam si máte postavit odkapávací stůl". Protože to nejlépe víte sami.

Ať se daří Vám a Vašim sýrům !!!       Za Synergie,o.s. Katka M.

—————

Zpět