helvetická kultura (KAPPA4)

02.10.2011 14:33

dotaz :

... rád bych Vás poprosil, zda byste mi neposkytl informace ohledně helvetické kultury Kappa 4. Zajímalo by mne především, nakolik stupňů, mám při použití této kultury sýr dohřívat? A také bych si rád upřesnil dobu a teplotu očkování. Zkrátka, jak nejlépe s touto kulturou zacházet...

odpověď :

... vhodná teplota dohřívání je od 40°C do 55 - 60°C

vhodná teplota očkování je stejná, jako obvykle při asi 30 - 35°C po dobu 30 - 60min - záleží na sýru

... doporučuje se tuto kulturu přidávat i do sýrů typu čedar, zabraňuje hořkosti sýrů ... je to prostě o chuti :-) ... někde se přidává i do mozzarelly ... tím chci naznačit, že zase nic není striktně dáno, vše vychází z nějakých původních přirozených podmínek, kde se helvetická kultura vyskytovala a z toho následně vznikly sýry, protože to tam prostě bylo, my už jen kopírujeme a simulujeme tyto původní pdmínky, proto neexistuje žádný jednoznačný a neměnný postup pro výrobu sýrů ... je jen prostě jen prostě jasné, že kolem 20°C nemá možnost fungovat ... :-)

 

—————

Zpět