
kultury na Camembert ...
01.09.2011 20:49vedeli by ste mi povedať, či tam mám potrebný materiál na výrobu camembertu?stačí syridlo a tá kultúra, čo som vybrala IOTA Ca)?alebo k tomu potrebujem aj nejakú inú kultúru-napr.penicilin.keď áno, prosím, pridajte aj to k mojej objednávke.ďakujem za láskavosť.veronika
odpověď :
Na Camembert nutně potřebujete Penicillium Candidum - SIGMA71 nebo 75, naopak nutně nepotřebujete IOTA Ca, ta se dá právě nahradit jinou mezofilní kulturou ALPHA nebo OMEGA ... IOTA Ca neobsahuje plíseň a sýr by prostě nebyl chlupatý a neprozrával jako Camembert --- IOTA Ca obsahuje typické chuťové kultury pro francouzský Camembert, ovšem bez plísně ... a to proto, že ve Francii se Camemberská plíseň se vyskytuje v některých sklepích přirozene a není třeba ji uměle dodávat, proto je zvlášť ...
—————