
reakce na stránky
01.09.2011 20:40
Jméno: Július Br. Košice
Předmět: Syrár
Text:
Som absolvet syrárskej školy mám70 r. A to ma velmo zaujíma aké sú dnes novodobé poznatky.
S úctou
odpověď :
Dobrý den,
opravu nevím zda zrovna Vám bychom byli schopni sdělit něco nového :-) ... předpokládám, že pracujeme jen s částí vědomostí, které máte Vy, ale dělat sýry s téměř úplnou neznalostí nejde ... dnes se o to ale mnoho lidí pokouší a chápou sýrařinu jako nějaký doplněk farmaření, který už půjde tak nějak sám ... a až posléze zjišťují, že tomu tak není ... a nefunguje to tak ... i když hodně záleží na tom, jak jsou nároční na kvalitu toho, co vyprodukují ...
Jeden z našich největších úspěchů je pán - amatér zhruba ve Vašem věku, který si dělá doma svoje sýry a peče chleba ... po absolvování našich kurzů se mu daří, občas volá a s velkým našením nám sděluje, jak mu to jde a co nového se mu podařilo ... bere si mléko od farmáře z automatu, které by bylo určené k vylití za nižší cenu a dělá Camemberty, polotvrdé sýry a další plísňové pokusy ... a je důkazem, že pokud člověk má chuť se tomoto oboru věnovat, jde to i v domácích podmínkách ...
Děkujeme za Váš postřeh a přejeme stálé zdraví,
—————