
Videa a fotky
Zajímavá videa a naše fotky pořízené při výrobě sýrů.
Na této stránce si můžete prohlédnout videa, která Vám přiblíží, jak byste mohli formy využít. Vedle - "formy v praxi" - fotky, které jsme pořídili my při výrobě sýrů.
Fiore Sardo - italský plnotučný ovčí sýr, srážený jehněčím syřidlem, při zrání pravidelně potírán olivovým olejem a ovčím tukem (např. forma FA 36)
Pecorino Sardo - tradiční italský ovčí sýr, dohřívaný, mírně lisovaný (např. forma FA 18, FA 25 a pod.)
Riccota - tradiční italský sýr ze syrovátky (např. forma FA 2, FA 21 a pod.)
Tažené sýry se dělají v různých zemích pod různými názvy, např. parenica nebo mozzarela, tvarují se i pomocí forem (např.FA 12)
Tallegio - tradiční italský poloměkký sýr z kravského mléka. Známý také pod názvem Stracchino, od italského stracche - unavený. Vyráběl se z mléka krav unavených po cestě z letní pastvy do údolí. (např. formaFA34 a podložka FA35)
Saint Marcellin - přírodní francouzský sýr z kravského nebo kozího mléka s krémový srdcem a typicky béžovým povrchem.
Obvykle kulatého tvaru. (např. forma FA5, kultura IOTA CL1)